Mexicansk fyllning

Till grunddegs recept piroger

Ingredienser

  • 2 stora gul lök
  • 2 msk olja
  • 2 msk finskuren röd chilifrukt
  • 400 g nötfärs
  • 2 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad oregano eller smulad timjan
  • 2 msk chilisås av ketchuptyp
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och fräs den mjuk i oljan. Skär ytterst tunna skivor av chilifrukt, peta bort kärnor och vita mellanväggar. Rör ner 1 msk chiliringar i lökfräset, sätt till färsen och fortsätt att fräsa under omrörnig tills färsen grynar sig.
    2. Rör ner övriga ingredienser, sänk värmen och låt puttra under lock i 7-8 minuter. Smaka av.
    3. Se grunddegs recept piroger

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben