Mexicansk vegetarisk gryta

Serverar: 4 portioner

I ursprungsreceptet ska det vara 2 tsk sambal oelek men jag tyckte det blev lite väl brännande. Vill ni kan ni ta fläskfile eller något annat mört kött istället för qournbitar. Grädden brukar jag byta ut mot mindre fetthalt t.ex den 4% "grädden", det går lika bra.

Ingredienser

  • 1 pkt quornbitar
  • 1 dl kinasoya
  • 2 dl chilisås
  • 2 hackade lökar
  • 2 paprikor
  • 400 - 500 gram färska champinjoner
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde + 3 dl kaffegrädde
  • 1 buljongtärning
  • 1 dl chilisås
  • 1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    Hacka lökar, strimla paprikorna och dela stora svampar i 4, dela små i 2. De ingredienserna som står i översta delen blandas och ställes i kylen över natten. Dag 2: börjar vid vetemjöl. Dagen efter blandas resterande ingredienser. Blanda samman blandningen från dagen innan och in i ugnen 1 timme på 200 grader eller i en stor gryta på spisen. Servera med ris/potatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    anluk 5 oktober 2010

    Gott och enkelt att tillaga.

    TobbeR 28 oktober 2011

    "De ingredienserna som står i översta delen blandas och ställes i kylen över natten" Vilken del är överst? :)

    dillan 28 oktober 2011

    Förlåt, mjölet och under är till dag 2. Tack för att du frågade, tänkte inte på att det stod så. =)

    TobbeR 31 oktober 2011

    Ok tack! Inga problem, ordnade sig ju :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben