Mexikansk gryta

Serverar: 4 portioner

Mycket god

Ingredienser

  • 480 g griskött
  • 2 msk kinesisk soja
  • 5 dl köttbuljong (tärning)
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1/4 rotselleri i bitar
  • 1 morot i slantar
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ tsk salt
  • 2-3 tsk chilipulver
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 grön paprika i bitar
  • REDNING
  • 2msk vetemjöl
  • ½ dl kallt vatten
  • Instruktioner

    1. Skär lök och grönsaker i bitar. Skär köttet i bitar. Blanda grytbitarna med sojan i en skål. Koka upp buljongen i en kastrull. Lägg ned grytbitar, gul lök, selleri, morot, tomatpuré, salt och kryddor. Pressa ned vitlök. Låt köttgrytan koka på svag värme under lock 15 min. Blanda ut vetemjölet med vattnet och rör ned i grytan. Lägg i paprikan och låt koka ytterligare 5 min.
    2. (Så står det i receptet, jag brukar dock fräsa köttet och sen spä med buljongen och låta det koka bra mycket längre än 15 min).

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anmawa 8 mars 2009

    Kul med en mager variant av gryta. Grabbarna tyckte det var OK men inte mer, så för en gångsskull blev det över till matlåda. Fördelen var att det var enkelt och så kan man ju variera efter vad man har hemma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben