Mexikansk gryta à la jambalaya

Supergott!

Ingredienser

  • 400 g kyckling- eller kalkonbröst
  • 2 msk olivolja
  • 2 lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 6 stjälkar selleri
  • 100 g rökt skinka i små tärningar
  • 3 soltorkade tomater
  • 1 färska röda chilifrukter
  • 2 gröna paprikor
  • 1.5 burk cocktailtomater
  • 2 msk tomatpuréè
  • 0.5 l grönsaksbuljong
  • 6 dl parboiled ris
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk cayennpeppar
  • 100 g kryddstark korv t ex andouille
  • 200 g räkor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär kyckling- eller kalkonbröstet i tärningar och fräs olja i en stor gryta.
    2. Ta upp köttet och fräs den grovhackade löken, vitlöksklyftorna, sellerin och skinktärningarna. Tillsätt efter ett par minuter fint skurna, soltorkade tomater, chilifrukter utan kärnor, skurna i tunna skivor, tärnad paprika utan kärnhus och cocktailtomater. Spara vätskan.
    3. Tillsätt också riset och när det är glasklart hälls den sparade vätskan, tomatpurèn och buljongen i.Tillsätt kryddor och korvskivor, lägg på locket och låt småsjuda på låg värme i cirka 35 minuter. Tillsätt räkorna och låt koka ytterligare 3-4 minuter tills de är genomvarma. Smaka av med salt och peppar. Serveras rykande het direkt ur grytan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben