MEXIKANSK GRYTA

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

KANON GOTT

Ingredienser

  • CA 500 G BENFRITT NÖTKÖTT AV HÖGREV ELLER MÄRGPIPA
  • 2 GULA LÖKAR
  • 4 TOMATER
  • SMÖR
  • 2 VITLÖKSKLYFTOR
  • 1 TSK PAPRIKAPULVER
  • 1 TSK SALT
  • 2 KRM VIT- ELLER SVARTPEPPAR
  • 2 1/2 DL BULJONG(TÄRNING)
  • 1 BURK VITA BÖNOR I TOMATSÅS
  • 1 TSK CHILIPULVER ELLER 1/4 KRM CAYENNEPEPPAR
  • FINHACKAD PERSILJA
  • Instruktioner

    1. SKÄR KÖTTET I STORA TÄRNINGAR. SKALA OCH HACKA LÖKEN. SKÅLLA OCH FLÅ TOMATERNA. SKÄR DEM I STORA TÄRNINGAR. 2. BRYN KÖTTET VÄL I LITE FETT I EN STEKPANNA. LÄGG DET I EN GRYTA. LÄGG I LÖKEN, PRESSA NER VITLÖKSKLYFTORNA DIREKT I GRYTAN. LÅT DET FRÄSA NÅGRA MINUTER UNDER OMRÖRNING. BLANDA NER PAPRIKAPULVRET. 3. SALTA OCH PEPPRA. TILLSÄTT TOMATERNA OCH BULJONGEN. LÅT GRYTAN KOKA UNDER LOCK PÅ SVAG VÄRME 1-1 1/2 TIMME. 4. BLANDA NER BÖNORNA OCH KRYDDA MED CHILIPULVER. LÅT GRYTAN BLI RIKTIGT VARM. 5. STRÖ RIKLIGT MED PERSILJA ÖVER. 6. SERVERA GRYTAN MED KOKT RIS ELLER BRÖD OCH SALLAD.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben