Mexikansk kyckling

Serverar: 4 portioner

Här är en kryddig kycklinggryta där kycklingen får koka i ugnen i en sås med smak av chili, tomat och paprika.

Ingredienser

  • 1 kyckling, 1,4 kg, eller 7hg-1kg kycklingfilé
  • 2 msk smör
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk chilipulver
  • ½ tsk malda kryddnejlikor
  • 2 vitlöksklyftor eller lite mer
  • 2 gula lökar
  • 4 dl hönsbuljong
  • ½ dl tomatpure eller chilisås
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1 grön paprika
  • 1-2 dl russin
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200gr. Dela kycklingen i portionsbitar. Bryn dem i smör i en stekpanna. Lägg över dem i en ugnssäker gryta eller form. Strö på salt, chilipulver, kryddnejlikor och pressad vitlök. Skala och skiva löken. Bryn den lätt i smör och lägg över i grytan. Vispa samman buljong, tomatpure och mjöl i en kastrull. Koka upp under vispning. Häll såsen över kycklingen. Skär paprikan i tärningar och strö över. Lägg på ett lock eller täck med folie. Ställ in kycklingen i ugnen och efterstek ca 45 min. Efter ca 30 min kan du tillsätta russinen. Smaka av såsen. Kanske behövs det mer kryddor. Servera med kokt ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga, enkla sommarrätter!
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben