Mexikansk potatissallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Sallad med smak från Mexico tack vare guacamoledressingen

Ingredienser

  • 4 skivade potatisar av fast sort
  • 1 mogen avokado
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 hackad gul lök
  • 2 skivade stora tomater
  • 1 hackad grön chilifrukt
  • 1 strimlad gul paprika
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • salt
  • peppar
  • citronklyftor till garnering
  • Instruktioner

    Koka potatisskivorna mjuka i 10-15 minuter. Låt rinna av och svalna. Dela avokadon och ta bort kärnan. skrapa bort fruktköttetmed en sked och lägg det i en skål. Mosa avokadoköttet med en gaffel och rör ner olivoljan, citronsaften, vitlöken och den hackade löken. Täck skålen med plastfolie. Blanda tomat, chilipeppar, paprika och potatisskivor i en salladsskål. skeda över avokadoblandningen och strö sedan över den hackade koriandern. Krydda efter smak och servera med citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben