Mexikansk quinoasallad med krämig avocadodressing

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 25 minuter

Ännu godare och saftigare dagen efter. Jag gjorde den med bladpersilja istället då jag inte gillar koriander och tyckte det blev bra. Litet extra tomater, gurka och paprika blir nog inte heller fel. Nästa gång ska jag testa att göra en salsa verde dressing istället. Jag serverade grillad kyckling till. 6 portioner som tillbehör eller 4 som huvudrätt

Ingredienser

  • Sallad
  • 2 dl okokt quinoa
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 (400 g) burk svarta bönor, avrunna och sköljda
  • 1 (ca 400 g) burk majs, avrunna och sköljda
  • 2 dl körsbärstomater, skivade
  • 2 salladslökar, skivade
  • 1 jalapeno, urkärnad och rensad, skivad
  • ½ dl färsk koriander, hackad
  • ½ tsk spiskummin
  • 1/4 tsk paprikapulver
  • Till avocadodressingen
  • 1 avocado, urkärnad
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • ½ dl bladpersilja, hackad
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk limejuice
  • 1 tsk krossad torkad chili
  • 1 tsk honung
  • 1/4 tsk malen kanel
  • 1/4 tsk malen svartpeppar
  • 1/4 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Lägg quinoa och buljong i en kastrull och koka upp. Ställ ner värmen, täck över och låt puttra i 15-20 min tills vätskan absorberats. Tag av från värmen.
    2. Medan quinoan kokar, blanda bönor, majs, tomater, salladslök, jalapeno, koriander, spiskummin och paprikapulver i en stor skål.
    3. Mixa alla ingredienserna till dressingen (utom olivoljan) i en matberedare. Pulsera för att mixa, stoppa, skrapa ner från kanterna. Sätt på matberedaren igen och häll i olivoljan medan den går, tills att blandats väl.
    4. Tillsätt quinoan till bön/majsmixen och vänd i. Häll dressingen över, servera varm eller kall. Garnera med extra koriander om så önskas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben