Ännu godare och saftigare dagen efter. Jag gjorde den med bladpersilja istället då jag inte gillar koriander och tyckte det blev bra. Litet extra tomater, gurka och paprika blir nog inte heller fel.
Nästa gång ska jag testa att göra en salsa verde dressing istället. Jag serverade grillad kyckling till.
6 portioner som tillbehör eller 4 som huvudrätt
Ingredienser
Sallad
2 dl okokt quinoa
4 dl grönsaksbuljong
1 (400 g) burk svarta bönor, avrunna och sköljda
1 (ca 400 g) burk majs, avrunna och sköljda
2 dl körsbärstomater, skivade
2 salladslökar, skivade
1 jalapeno, urkärnad och rensad, skivad
½ dl färsk koriander, hackad
½ tsk spiskummin
1/4 tsk paprikapulver
Till avocadodressingen
1 avocado, urkärnad
1 dl färsk koriander, hackad
½ dl bladpersilja, hackad
2 klyftor vitlök, krossade
1 msk rödvinsvinäger
2 msk limejuice
1 tsk krossad torkad chili
1 tsk honung
1/4 tsk malen kanel
1/4 tsk malen svartpeppar
1/4 tsk salt
2 msk olivolja