Mexikansk tacopaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En tacopaj är alltid populärt när man har tonåringar...

Ingredienser

  • 1 sats pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk iskallt vatten
  • 300 g nötfärs
  • smör till stekning
  • 1 påse tacokryddor
  • 1 gul lök
  • 1 burk tacosås (välj styrka själv)
  • 1 burk fetaost
  • 2 dl lätt cremé fraiche
  • 2 dl riven gratängost
  • ev salt
  • ev peppar
  • 1 ask minitomater
  • ev 10st feferoni
  • Instruktioner

    1. Gör pajdegen. Sätt ugnen på 200g. Tryck ut degen i en pajform nagga botten med en gaffel och ställ in formen i frysen ca 20min. Förgrädda sedan pajskalet 5-7 min. Fräs färsen gyllenbrun i smör. Tillsätt tacokryddor och sås. Låt allt bli varmt.
    2. Fördela köttfärsen i pajskalet. Smula fetaosten och skär löken tunt. Blanda med cremé fraiche och rör ner den rivna osten, krydda ev med salt och peppar. Bred ut röran över köttfärsen. Dela tomaterna och lägg dem och feferonin överst. Grädda mitt i ugnen ca 40 min i 200 grader

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben