Mexikanska enchiladas

Serverar: 4 portioner

Sagolikt gott

Ingredienser

  • 8 vetetortillas
  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • ½ burk Old El Paso Cheese Salsa
  • 3 tomater
  • Sås
  • 3 dl köttbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-2 vitlöksklyftor (eller mer för den som älskar vitlök)
  • Salt
  • Peppar
  • Oregano
  • Paprikapulver
  • 1 burk hackad grön chili
  • Gratinering
  • Riven ost
  • Svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matolja. Tillsätt köttfärsen och bryn den jämnt smulig. Tillsätt salt, peppar och vatten. Låt den puttra 8-10 minuter. Rör ner cheese salsa och smaka av.
    2. Koka upp buljongen tillsammans med tomatpuré. Tillsätt crème fraiche, pressad vitlök och hackad grön chili Låt såsen koka upp och smaka av den med salt, peppar, paprika och oregano.
    3. Lägg ut tortillakakorna. Fördela köttfärsröran på dom. Rulla ihop dom och lägg dom med skarven neråt i smord ugnsfast form. Hacka tomaterna och strö dom ovanpå.
    4. Häll över såsen.
    5. Strö på riven ost och oliver. Gratinera mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller till allt fått fin färg .
    6. Serveras med en god sallad, gärna med majs i.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben