Mexikanska enchiladas

Serverar: 4 portioner

Denna rätt är alltid väldigt omtyckt. Blev jättepoppis på senaste tjejmiddagen.

Ingredienser

  • 8 vetetortillas
  • 400 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • ½ burk Cheese salsa/ost dipp
  • 3 tomater
  • Sås
  • 3 dl köttbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Oregano
  • Paprikapulver
  • 1 burk hackad grön chili
  • Gratinering
  • Riven ost
  • Oliver
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matolja. Tillsätt färsen och bryn det jämnt smulig. Tillsätt salt, peppar och vatten. Låt det puttra 8-10 minuter. Rör ner cheese salsa och smaka av.
    2. Koka upp buljongen tillsammans med tomatpuré. Tillsätt creme fraiche, pressad vitlök och hackad grön chili. Låt såsen koka upp och smaka av den med salt, peppar , paprika och oregano.
    3. Lägg ut tortillakakorna. Fördela färsröran på dem. Rulla ihop dem och lägg dem med skarven nedåt i smord eldfast form. Hacka tomatern och strö dem ovanpå.
    4. Häll över såsen. Strö på riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills allt fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben