Mexikanska kycklingspett

Serverar: 4 portioner

Färgrika kycklingspett är elegant och annorlunda bjudmat som är lätt att laga. De välkryddade spetten blir snabbt färdiga på grillen.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer ?a ca 150 g
  • 4 tsk milda chiliflingor
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk torkad oregano
  • ½ tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 stor röd paprika
  • 1 zucchini
  • 12-16 stora champinjoner
  • 3 msk matlagningsolja
  • Instruktioner

    1. Hetta upp grillen. Skär varje kycklingfilé i sex delar. Blanda chiliflingor, spiskummin, oregano, salt och kajennpeppar i en stor plastpåse. Lägg kycklingbitarna i påsen och skaka så att köttet täcks av kryddor.
    2. Kärna ur paprikan och tärna den i 3 cm bitar. Skär zucchinin i 2 cm tjocka skivor. Ansa champinjonerna.
    3. Varva kyckling, paprika, zucchini och champinjoner på åtta grillspett. Pensla grönsakerna med olja.
    4. Lägg spetten på grillen och grilla dem tio-tolv minuter tills köttet är genomstekt. Vänd spetten då och då. Servera direkt från grillen med ris och en tomatsalsa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben