Mias dubbelbakade potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Bra vintermat om man är sugen på ngt rejält. Lite pyssligt men värt besväret, kan förberedas o sedan värmas på inför servering. Ätes med en blandad fräsch sallad till, eller som tillbehör till ngt kallt skivat kött, min oxfilé i 2 marinader blir utmärkt till.

Ingredienser

  • 4 stora (bak) potatis
  • 4 msk creme fraiche (går bra med lätt varianten)
  • 1 msk finhackade örter, jag brukar köra timjan, oregano, basilika
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 1 dl riven parmesanost, eller annan smakrik ost du föredrar
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    Dela potatisarna på hälften - på längden liksom. Baka dom i ugn i 200 gr ca 30 minuter. Låt svalna lite, sen gröper du ut köttet o mosar med de andra ingredienserna men inte all osten, smaka gärna av moset! På topp sen med resten av parmesanosten i drivor. Gratinera under hetare värme - grill, till fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben