Mias kanelknäckiga rabarberpaj

Serverar: 4-6 portioner

En vild blandning av lite olika sätt att göra smulpaj på. Uteslut mandel om du är nötallergiker. Ta gärna solrosfrön istället.

Ingredienser

  • Ca 300 g rabarber, skivad
  • 1 dl råsocker
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 krm kanel
  • 3 msk aprikosmarmelad
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl cornflakes
  • 3 msk mörk sirap
  • 1 dl smält margarin/smör
  • 1 dl mandel - hel eller hackad som du vill
  • Vaniljsås till servering
  • Instruktioner

    1. Lägg rabarber i en ugnsfast form. Sätt på ugnen, 225 grader. Pudra potatismjöl, råsocker och kanel över raberbern. Klicka ut aprikosmarmelad över det hela.
    2. Blanda i en bunke ihop smuldegen. Bred över som ett täcke.
    3. In i ugnen ca 20 minuter. Servera med kall vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 29 april 2011

    Ingen jätte hit.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben