Midsommarsill med sting

Tid: 30 minuter

Den här sillen får en mycket fin smak av pepparroten och hållbar.

Ingredienser

  • 4 urvattnade sillfiléer
  • Lag
  • 2 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 1 ½ dl socker
  • Övrigt
  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • 1 bit (ca 5cm) pepparrot
  • 10 cm purjolök
  • 10 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 1-2 lagerblad
  • Instruktioner

    Gör så här: Koka upp ingredienserna till lagen och låt den kallna. Skär sillfiléerna i 2 cm stora, snedställda bitar. Skala och klyfta löken. Skala och skiva moroten och pepparroten. Strimla purjolöken. Varva sill och övriga ingredienser i en stor eller två små glasburkar. Låt vila kallt i 1-2 dygn.

    Liknande recept

    5
    2 d 10 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben