Midsommartårta med choklad och jordgubbar

Serverar: 12-14 portioner

Den är värd att prova. Den går hem hos alla. Den är bara det godaste som finns!

Ingredienser

  • 110 g smör
  • 2 1/4 dl socker
  • 1 msk sirap
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 dubbeldajm (á 56 gr)
  • Till formen
  • Smör
  • Ströbröd
  • Fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 1/2 + 1 l jordgubbar
  • 3 äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 6 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen. Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka dajmen grovt. Tilssätt mjölblandningen och dajmen i smeten. Bre ut smeten i en smord, bröad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna. Blötlägg gelatinblad i 5 minuter i kallt vatten. Mixa 1/2 liter jordgubbar i matberedare/stavmixer till en slät puré. Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden till lös konsistens. Värm 1/2 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller i frysen. Tina 4 timmar i rumstemperatur vid serveringen. Toppa tårtan med 1 liter rensade jorgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben