Min egen Budapest

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 30 minuter

Det här är en jättegod tårta som är lätt att göra och uppskattas av många...men den är inget för bantare!

Ingredienser

  • Botten
  • 2 dl Äggvita (ca 6 st )
  • 3 dl Strösocker
  • 50 g Snabbmarsanpulver
  • 100 g Finhackade hasselnötter
  • 1 msk Cacao
  • Mousse
  • 200 gr Krokant blockchoklad
  • 3 Äggulor
  • 3 dl Vispgrädde
  • Topping
  • 3 dl Vispgrädde
  • 1 brk Persikohalvor
  • Instruktioner

    1. Botten: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker i en fin stråle. Fortsätt vispa. Rör ner de övriga ingredienserna. Bre smeten i långpannan med bakplåtspapper.
    2. Grädda 15-20 minuter i 175 grader.
    3. Mousse: Smält chokladen. Rör ner äggulorna.Tillsätt ½dl grädde.Vispa resten av grädde och rör ner i chokladsmeten.
    4. Bred chokladsmeten över budapestkakan. Ställ in i kylen och låt stelna.
    5. Vispa grädde och blanda ner små bitar av konserverade persikor. Bred över tårtan.
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben