budapest rulle

Serverar: 8-10 portioner

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 100 g socker
  • 1 dl mjöl
  • 2 msk kakao
  • fyllning
  • 3 dl grädde
  • 1 liten burk fruktcoctail
  • 2 tsk kakao
  • 2 tsk socker
  • Instruktioner

    vispa ner vitorna till hårt skum, tillsätt sockret o fortsätt vispa tills det blir en tjock marängmset. hacka nötterna fint, blanda med mjöl och kakao. vänd försiktigt ned i marängsmeten. bred ut på ett bakplåtspapper i en långpanna. grädda mitt i ugn i 175 grader i cirka 15-20 minuter. stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper, låt papper o plåt ligga kvar på kakan, då blir den lättare att rulla ihop. fyllning: häll spadet av fruktcoctailen, blanda grädde, kakao o socker i en skål o vispa tills grädden blir tjock, blanda ned fukten. ta bort papperet från kakan, bred ut fyllningen o rulla ihop som en rulltårta.

    Liknande recept

    4.7
    20
    2

    Kommentarer (2)

    evaspanoudi 7 juni 2009

    Ska man ha i 1 dl nötter? Det låter rimligt.

    Bakmijja 1 augusti 2010

    Tack för det underbara goda receptet =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben