Grädda frasiga crêpes och fyll dem med smaskig nötfyllning. Den hemgjorda chokladsåsen blir som grädde på moset. Receptet kommer från Budapest där man kallar crêpesen för Gundelcrêpes.
Ingredienser
Crêpes
2 stora ägg
2.5 dl mjölk
0.5 tsk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 citron, rivet skal
2.5 dl mjöl
0.75 dl mineralvatten
1.25 dl matolja till stekningen
Nötfyllning
1.25 dl vispgrädde
1.5 dl strösocker
0.5 dl ljus rom
120 g malda valnötter
120 g finhackade valnötter
60 g russin
0.5 apelsin, rivel skal
1 tsk mald kanel
Chokladsås
120 g mörk choklad, grovt hackad
2.5 dl mjölk
3 st äggulor
2 msk strösocker
3 msk kakao
1 g osaltat smör
2 msk ljus rom
Serveringen
2 msk osaltat smör
Florsocker