Ett hopkok som blev på vad jag hade hemma, men gott blev det.
Ingredienser
400 g torsk eller annan vit fisk
1 gul lök
2-3 klyftor vitlök
2 cm färsk ingefära
250 g färska champinjoner
2-3 stora tomater
0,5 l vatten
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 burk kokosmjölk
1 tsk svartpeppar grovmalen
1 krm chiliflingor
Citronsaft
1 medelstor purjolök
2 medelstora morötter
Broccoli
Instruktioner
- Hacka lök, vitlök och ingefära. Skölj och skär champinjonerna i kvartar. Skölj och skär tomaterna i mumsbitar. Strimla purjolöken Skala och skiva morötterna.
- Ta fram broccoli ur frysen ca 2 nävar, beroende på hur stora de är.
- Fräs lök, vitlök och ingefära i lite olja, tillsätt lite vatten efter de fått lite färg.
- Koka upp vatten, buljong och kokosmjölken.
- Tillsätt den frästa löken i buljonkoket + broccoli och morötter. Låt koka en stund, beror på hur frusen broccolin är.
- Smaka av med lite pressad citron, chiliflingor, och svartpeppar.
- Till sist tillsätt fisk, champinjoner, purjolöken och tomater. Låt koka till fisken är klar.
- Servera gärna med kokt jasminris och ett grovt bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Koka soppa på en spik
Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...
Det goda köket
Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...
Jörgens fisksoppa
I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...