Min egen laxpasta

Serverar: 4 portioner

Min systersons favoriträtt.

Ingredienser

  • 3 portionsbitar lax
  • 1 burk cremefraiche naturell (valfri fetthalt)
  • 1 fiskbuljong tärning
  • ca 2 msk finhackad färsk dill
  • eventuellt 1 msk löjrom
  • pasta till 4 personer , gärna färsk
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och lägg i pastan. (är det färsk pasta kan man lägga i den när såsen nästan är klar istället för att börja koka den innan, på grund av kortare koktid.) Skär laxfiléerna i små bitar och stek dem i en panna. Mosa bitarna. Rör ner cremefraichen, den smulade buljongtärningen och den finhackade dillen. Koka upp. Ta av från plattan och rör ner löjrom. Häll av pastan lägg upp den på 4 tallrikar och dela upp pastasåsen över pastan och dekorera med en dillkvist. Servera gärna med en krispig sallad till.
    2. Tips! Det är även gott att strö över några nyskalade räkor. Då blir det lite festligare. Servera då gärna en sallad med skivad avocado till. Gott!

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    4
    9
    4
    40 min
    5-8
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben