Min hemmagjorda pasta med kycklingsås

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme 50 minuter

Tar lite tid att göra men de är värt allt för de är så gott!

Ingredienser

  • Till pastan
  • 15 ägg
  • Vetemjöl
  • Salt
  • Till såsen
  • 3 kycklingfiléer
  • 1 burk minimajs
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 5 dl Creame fraiche
  • Soya
  • Salt efter behag
  • Kryddor efter behag
  • Instruktioner

    1. Pastan: Sära på gulan och vitan i äggen. Använd gulan till pastan och vitan kan man spara och göra maränger av =0) Lägg gulorna i en bunke och blanda i en nypa salt och sedan mjöl tills det blir en fast deg. Jag som inte har en pastamaskin kavlar ut pastan själv och de är det som tar tid. Dela upp degen i lagom stora klumpar och kavla ut på ett mjölat bord. Kavla så tunnt ni kan och skör sedan i 0,5 till 1 cm tjocka skivor, beror på hur man vill. Upprepa tills degen är slut! Pastan ska koka mellan 4-10 minuter beroende på hur tunnt man har kavlat. Man får hålla lite koll efter 4 min så känner man när de är klart. Blanda dock inte i nå smör om ni brukar de när de är klart utan koka pastan i olja och lite salt.
    2. Såsen: Tärna och stek kycklingen. Skiva och stek champinjonerna. Skär paprikan i lagom stora bitar. Skär minimajsen i skivor. Ta fram en kastrull och ha i creamfreachen. När de börjar bli lite varmt så ha i kycklingen, champinjonerna och majsen. Låt koka ihop lite och ha sedan i lite soya. Enbart så de blir lite färg inte nå mer. Salta och krydda efter behag. Ha i paprikan och låt koka 5 min. Vill man ha paprikan mjuk så kan man ha i den tillsammans med de andra i början. Såsen behöver inte koka nå´n speciell tid utan man kokar upp och har i allt och smakar av o sen är den klar =0)
    3. Ha gärna en sallad till!
    4. Smaklig måltid!!

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben