Min himmelskt goda pastasallad

Serverar: 5-8 portioner

Idag gjorde jag pastasallad för första gången någonsin och den blev bara så otroligt god!! Jag gillar mat som kan ha många användningsområden så man tex kan göra matlådor, blir det sallad över går det att göra mycket annat med den, tex hälla den i en gratängform, tillsätta kycklingbitar och grädde och gratinera i ugnen så har man fått en kanongod pastagratäng, lika god varm som kall alltså :)

Ingredienser

  • 500 g tricolore pasta (kokt naturligtvis)
  • 1 liten purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul eller orange paprika
  • 1 paket fetaost
  • 1-2 paket knaperstekt bacon
  • 5 dl creme fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Koka pastan och skölj med kallt vatten tills den svalnat. Medans pastan kokar, hacka paprikan i små bitar och strimla purjon. Blanda grönsakshacket med cremefraichen och tillsätt den kalla pastan och det avsvalnade baconet. Krydda med salt, peppar och andra kryddor efter smak och smula ner ett paket fetaost. Blanda väl och njut!
    2. Tänk på att både fetaost och bacon är salt så smaka av ordentligt mellan varven.
    3. Utelsut bacon för vegetariskt alternativ.

    Liknande recept

    1.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben