min mammas köttbullar

Serverar: 6-10 portioner

mina barn älskar min mammas köttbullar,men hon "höftar" alltid så jag tog och mätte upp allt hon hade i för att få exakta mått. Så nu äntligen ska jag kunna göra min mammas köttbullar . De godaste av alla

Ingredienser

  • 1 kg blandfärs
  • 8 g salt
  • 1/4 tsk vitpeppar
  • 1 ½ tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • 130 g smör att steka i
  • 22 g ströbröd
  • 1 ½ - 2 dl mjölk 3 % (till ströbrödet)
  • 1 ½ gul lök
  • Mjölk 3 %( -efter hur torr färsen är smeten ska bli rätt så lös)
  • Instruktioner

    Blanda ströbrödet med mjölken , låt den stå och svälla tills den blir som en gröt. Hacka löken fint. Stek den och lägg på fat. Blanda övriga ingredienser med ströbrödsblandningen och tillsätt mjölk tills du får en rätt så smetig köttfärssmet Ta klickar med köttfärs, tryck till på löken med klicken så den fastnar, rulla till bulle. Stek dom gyllenbruna i stekpanna Servera med potatis och gräddsås. Mums.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Den användbara köttfärsen
    Köttfärs är en användbar grundprodukt, speciellt i vardagslag. Men det...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben