Min morotskaka

Serverar: 12-14 portioner

En saftig och god kaka som bara blir godare av att stå ett par dagar. Förvara den i kylskåp.

Ingredienser

  • 3 dl majsolja
  • 3 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 8 dl, ca 500 g, fint rivna morötter
  • 2 1/2 dl hackade hasselnötter
  • 2 1/2 dl strödadlar eller russin
  • Topping
  • 400 g créme cheese
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 msk honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och bröa en 2-liters form. Vispa ihop olja och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Vänd ner morötter, nötter och russin. Häll smeten i formen och grädda i cirka 1 timme. Låt den kallna.
    3. Rör samman cream cheese med crème fraîche och honung i en matberedare.
    4. Bred ut toppingen på kakan. Ställ kakan kallt i en timme.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben