Min påskpaj på långpanna

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Denna är på min "lott" när släkten har påskfest & knytkalas.

Ingredienser

  • 9 dl vetemjöl special
  • 325 g margarin kylskåpskallt
  • 9 msk vatten
  • Äggstanning
  • 9 ägg
  • 9 dl mjölk
  • 3 krm svartpeppar
  • 3 krm salt
  • 3 dl riven ost till "stanningen"
  • Instruktioner

    1. Olika fyllningar: Grönsaker som broccoli,purjolök med svamp & bacon Fiskrester,musslor,hackad lök,riven ost Räkor,röd paprika,riven ost Grillad kyckling,paprika,lök,svamp.
    2. Ja man kan det man har i stort sett.Är mycket uppskattad & kan med fördel ätas kall,på utflykt tex.
    3. Mät upp mjölet,lägg klickar ned margarinet,arbeta ihop en smulig massa.Tillsätt vattnet & arbeta snabbt ihop en deg.Tryck ut degen i långpanna 30x40 ,nagga degen & låt stå i 15 minuter.Gör fyllningen under tiden
    4. Vispa samman äggstanningen.Fyll degskalet med önskad fyllning.Häll över äggstanningen.Grädda pajen i 30-40 minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    45 min
    5-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben