Min släng-ihop-tårta med skinka
Hade mycket skinka i kylen, ost i frysen och leverpastej som fick lov ätas upp.....Denna tårta blev resultatet. Jag hade bottnar i frysen, men det går bra att använda vilket bröd du vill ha.
Ingredienser
1 rund smörgåstårtbotten
Fyllning 1
100 g rökt skinka
1 ½ tomat
Ca: 50 g ost
Ca: ½ liten tub mjukost naturell
Lite vatten
Fyllning 2
150 - 200 g bredbar leverpastej
Mycket hackad färsk gurka
Fyllning 3
3-4 kokta ägg
Ca: ½ -1 dl citronmajonnäs
Några msk grädde
Salt
Svartpeppar
1-2 msk dill
Garnering
200 g philadelphiaost, naturell
Ost
Skinka
Tomat
Gurka
Paprika
Fukta bottnarna med
Majonnäs
Grädde
Vatten
Instruktioner
- Dela översta delen på brödet så du får ett extra lager.
- Hacka ingredienserna till fyllning 1 och 3 och rör ihop.
Smaka av.
- Blanda lite majonnäs, grädde och vatten att breda på bottnarna.
Bred på skinkblandningen på första lagret.
Andra lagret breds leverpastejen på, och rikligt med hackad färsk gurka.
Sista lagret blir äggblandningen.
- Bred philadelphiaosten runt hela tårtan och ovanpå.
Tryck fast ostskivor runt hela tårtan och lägg ett lager ovanpå.
Garnera sedan med skinkrullar, tomat, gurka och paprika.
- Tips:Man kan även fukta bottnarna med enbart vatten, majonnäs eller grädde.
Citronmajonnäsen är väldigt god, har ni inte testat den så gör det.
Kom ihåg att fyllningarna ska vara krämiga, tillsätt mer " kladd" om ni tycker det.
Liknande recept
Kommentarer (0)