Min släng-ihop-tårta med skinka

Hade mycket skinka i kylen, ost i frysen och leverpastej som fick lov ätas upp.....Denna tårta blev resultatet. Jag hade bottnar i frysen, men det går bra att använda vilket bröd du vill ha.

Ingredienser

  • 1 rund smörgåstårtbotten
  • Fyllning 1
  • 100 g rökt skinka
  • 1 ½ tomat
  • Ca: 50 g ost
  • Ca: ½ liten tub mjukost naturell
  • Lite vatten
  • Fyllning 2
  • 150 - 200 g bredbar leverpastej
  • Mycket hackad färsk gurka
  • Fyllning 3
  • 3-4 kokta ägg
  • Ca: ½ -1 dl citronmajonnäs
  • Några msk grädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1-2 msk dill
  • Garnering
  • 200 g philadelphiaost, naturell
  • Ost
  • Skinka
  • Tomat
  • Gurka
  • Paprika
  • Fukta bottnarna med
  • Majonnäs
  • Grädde
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Dela översta delen på brödet så du får ett extra lager.
    2. Hacka ingredienserna till fyllning 1 och 3 och rör ihop. Smaka av.
    3. Blanda lite majonnäs, grädde och vatten att breda på bottnarna. Bred på skinkblandningen på första lagret. Andra lagret breds leverpastejen på, och rikligt med hackad färsk gurka. Sista lagret blir äggblandningen.
    4. Bred philadelphiaosten runt hela tårtan och ovanpå. Tryck fast ostskivor runt hela tårtan och lägg ett lager ovanpå. Garnera sedan med skinkrullar, tomat, gurka och paprika.
    5. Tips:Man kan även fukta bottnarna med enbart vatten, majonnäs eller grädde. Citronmajonnäsen är väldigt god, har ni inte testat den så gör det. Kom ihåg att fyllningarna ska vara krämiga, tillsätt mer " kladd" om ni tycker det.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben