Min smakrika söndagsgryta

Serverar: 4 portioner

Så himla gott

Ingredienser

  • 500 fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • 150 g vitlökskorv tex kabanoss
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • Ca: 20 inlagda syltlökar
  • Ca: 20 svarta urkärnade oliver
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén och skär dem i skivor. Bryn köttet gyllene på båda sidorna. Krydda lätt med salt och peppar. Lägg över köttet i en gryta.
    2. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och grädde. Låt grytan koka upp under omrörning.
    3. Skär korven i bitar. Kärna ur och tärna paprikorna. Lägg ner korv, peprika och syltlök i grytan. låt allt småputtra ca: 10 minuter. Smaka av och tillsätt oliverna. Bjud kokt ris och en fräsch grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben