Min underbara Älgryta!

Serverar: 5 portioner

Älskad av alla som har smakat!

Ingredienser

  • 1 kg älgstek
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 3 dl vatten eller mer
  • 450 g bacon
  • 8 morötter
  • 4 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 500 g kantareller
  • 6 msk Touch of Taste kalvfond
  • 420 g Kvibille ädelost
  • 7 msk svartvinbärsgelé
  • Maizena
  • 6 dl grädde eller mer
  • Lite soja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i stora kuber. Bryn och salta och peppra efter smak. Lägg i gryta. Häll över vattnet, sätt på locket och koka 45 minuter. Tillsätt skivad lök och morötter i slantar samt knaperstekt bacon i bitar och pressa i vitlöken. Fortsätt koka i 50 minuter, är köttet mört nu är det klart annars fortsätt koka till lagom mörhet.
    2. Tillsätt smörstekta kantareller, kalvfond, grädde, gelé, häll i maizena och koka till lagom sås. Rör i ädelosten tills osten smält. Smaka av om mer salt eller grovmalen svartpeppar behövs samt färga lite med guldsojan.
    3. Servera med hasselbackspotatis eller klyftpotatis, brysselkål och haricot verts, svartvinbärsgelé och syltlök.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    60-70
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben