Den här grytan blir bara godare av att värmas upp, så laga gärna dubbel sats och frys in!
Ingredienser
500 g nöt eller älgkött i tärningar
1-2 msk smör eller margarin
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1-2 tärnade morötter
1 hackad gul lök
Ca 3 dl buljong (av tärning) eller 2 dl enkelt rödvin+1 dl buljong
1 lagerblad
10 enbär
1 msk vetemjöl
1 dl crème fraiche
Ca 200 g små hela champinjoner
1 msk finhackad persilja
Instruktioner
- Bryn köttet, lite i taget och lägg över det i en gryta. Fräs också upp lök och morötter. Salta och peppra.
- Häll på buljong och/eller vin och tillsätt lagerblad och enbär. Sjud grytan tills köttet är mört, ca 1-1/2 timme.
- Späd under tiden med lite mer buljong, vätskan ska knappt täcka köttet.
- Rör ut mjölet i lite kallt vatten och red av grytan. Sjud i ytterligare ca 5 minuter. Rör ner crème fraiche, koka upp och smaka av.
- Fräs upp svampen i lite fett och rör ner den i grytan. Strö över persilja och servera grytan med kokt potatis, ris och något grönt
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Hallonsaft
Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...
Njut av viltkött
Till stor glädje för många är det numera möjligt att köpa viltkött...