Mina egna viltbiffar

Serverar: 6-8 portioner

Suveränt goda. Ugnsrostade rotsaker passar perfekt till, men det går bra med kokt potatis också...

Ingredienser

  • 1 kg köttfärs
  • 2 dl mjölk
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1 gul lök
  • 5 msk vilt och kantarellfond
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 ägg
  • 3 msk potatismjöl
  • 3 msk mjöl
  • 1 tsk salt
  • 2-3 krm vitpeppar
  • Sås
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 3 msk soya
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 2-3 tsk Herbes de provence (fransk örtkrydda)
  • Instruktioner

    1. Häll mjölken över ströbrödet och låt svälla några minuter. Finhacka löken och blanda ner i ströbrödssmeten tillsammans med alla övriga ingredienser.
    2. Låt gärna köttfärssmeten stå och vila ett par timmar, jag har själv fått ett bättre resultat då...
    3. Forma smeten till små biffar, (ca. 40 stycken) och stek på mellanvärme ett par minuter på varje sida.
    4. Lägg biffarna efterhand i en större gryta.
    5. Sås: Vispa ur pannan med vattnet och tillsätt buljongen, soyan och vinägern.
    6. Koka upp och häll på grädde och creme fraiche. Smaka av med ört-kryddan och låt koka ihop ett par minuter. Häll såsen över biffarna och servera med ugnsstekta rotsaker.

    Liknande recept

    3
    1 h
    3-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben