Ugnsbakade rotfrukter med viltbiffar
Serverar:
4 portioner
Kalorisnål mat. Bra att äta om man vill gå ned i vikt.
Ingredienser
600 g rotfrukter/betor
1/2 dl olja
1 msk torkad mynta
400 g viltfärs
2 dl yoghurt
1 tsk honung
2 msk riven eller hackad ingefära
Instruktioner
Betorna tvättas och skärs i jämna storlekar, smaksätts med salt, peppar, olja och ingefära. Tillreds på 200 grader i ugnen cirka 30-40 minuter.
Köttet smaksätts med salt och peppar och formas till biffar och steks i lite olja. Ska vara saftiga.
Yoghurten smaksätts med mynta, honung, salt och peppar. Serveras till köttet och grönsakerna.
Liknande recept
Ugnsbakade rotfrukter
1 h
4
1
Ugnsbakad kyckling med rotfrukter och currysås
4
Marinerad kyckling med apelsinsalsa och ugnsbakade rotfrukter
3
4
Köttfärslimpa med svamp och ugnsbakade rotfrukter
4
Vitlöksdoftande ugnsbakade rotfrukter
4.4
Pestogratinerad kyckling med ugnsbakade rotfrukter
4
3
Ugnsbakad lax med yoghurtsås
4
40 min
4
1
Ugnsbakade kycklinglår med ingefärsyoghurt
5
1 h 30 min
4
1
Ugnsbakad laxfilé
4.6
40 min
4
100
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!