Goda köttbullar med mycket smak.
Ingredienser
500 g nötfärs
500 g älgfärs
2 - 3 msk vispgrädde
1 ½ buljongtärning
1 ägg
15 g smör
4 tsk dijonsenap
3 tsk grovkornig senap
1 tsk vitpeppar
1 tsk svartpeppar
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökssalt
1 tsk lökpulver
3 msk ströbröd
1 tsk kinesisk soja
Instruktioner
- Lägg färsen i en stor bunke.
- Värm grädde med buljong och kryddorna, häll detta över färsen när buljongen smält och blanda ihop.
- Smält margarinet och häll det i färsblandningen.
- Häll i senap, ströbröd, ägg och soja och rör ihop.
- Rulla till köttbullar eller platta till pannbiffar och stek.
- Servera med hemgjort potatismos, potatisgratäng, kokt potatis. Och självklart brunsås!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Potatisgratäng
Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...
Potatismos
Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...
Kalvköttbullar med potatismos och purjolök-timjansås
En fin hösträtt med svenska smaker. Kalvköttbullarna är fyllda med...