Mina köttbullar

Goda köttbullar med mycket smak.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 500 g älgfärs
  • 2 - 3 msk vispgrädde
  • 1 ½ buljongtärning
  • 1 ägg
  • 15 g smör
  • 4 tsk dijonsenap
  • 3 tsk grovkornig senap
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökssalt
  • 1 tsk lökpulver
  • 3 msk ströbröd
  • 1 tsk kinesisk soja
  • Instruktioner

    1. Lägg färsen i en stor bunke.
    2. Värm grädde med buljong och kryddorna, häll detta över färsen när buljongen smält och blanda ihop.
    3. Smält margarinet och häll det i färsblandningen.
    4. Häll i senap, ströbröd, ägg och soja och rör ihop.
    5. Rulla till köttbullar eller platta till pannbiffar och stek.
    6. Servera med hemgjort potatismos, potatisgratäng, kokt potatis. Och självklart brunsås!

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Potatismos
    Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...

    Kalvköttbullar med potatismos och purjolök-timjansås
    En fin hösträtt med svenska smaker. Kalvköttbullarna är fyllda med...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben