mina piroger som jag brukar göra till familjen
Ingredienser
Pirogdeg
300 g smör
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg + 1 ägg till pensling
1 dl vatten
Pirogfyllning
2 dl crème fraiche / fil
3 msk majonnäs
1 gul lök
1-2 tsk senap
400 g köttfärs
3 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré eller ketchup
Salt
Peppar
Instruktioner
- Blanda ihop ingredienserna till degen och ställ in i kylen att vila ca 45 minuter
- Bryn köttfärsen.
Blanda sedan ihop créme fraichen, majonnäs och senap.
- Pressa vitlöken och hacka löken i bitar som passar dig.
Blanda ihop löken med crème fraiche röran och häll i resten av ingredienserna till fyllningen.
Salta och peppra efter smak.
- Sätt ugnen på 225°.
- Tag fram degen och kavla ut den tunt. Tag ut runda mått på ca 15-20 cm i diameter. Pensla kanterna med ägg, lägg lite fyllning på mitten och vik degen dubbel. Om du lägger i för mycket fyllning kan degen gå sönder i ugnen eller bli blöt.
Tryck till kanterna med en gaffel och pensla ovansidan.
- Grädda i ca 15 minuter i ugnen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Vardagsmat i lovtider
Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...
Mexikansk matlagning
Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...