Minestra (matig soppa)

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Ännu en mättande och god rätt från Malta som min svärmor lärt mig laga för 30 år sedan och som jag genom åren lagar flera gånger i månaden. Den är väldigt god och nyttig. Jobbade tidigare som dagmamma och när jag gjorde den här soppan så var det flera av barnen som hellre tog flera portioner av soppan än pannkakor efteråt.

Ingredienser

  • 2 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 bit pumpa
  • 1 gul lök
  • 1/2 kålrabbi
  • 1 stjälk seller
  • 2 tomater
  • 1/4 blomkålshuvud
  • 1 klyfta vitkål
  • 1 dl linser
  • 2 skivor bacon
  • 3 hönsbuljongtärningar
  • 1 tsk curry
  • Svartpeppar
  • Salt, ej mycket eftersom buljongtärningarna ger sälta
  • 2 dl spaghetti i mindre bitar
  • 1 bit squash
  • ca 2 liter vatten
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • Instruktioner

    skär alla grönsaker i mindre bitar, men ej för smått. Ha ner i kastrull tillsammans med vattnet och kryddor. Tillsätt baconet och linserna, även tomatpuren.Koka upp och låt sjuda tills allt är mjukt, ca 40-50 minuter. Stöt med potatisstöt tills allt blir lite mosigt. Låt koka upp igen och tillsätt spagehettin och låt koka tills den är mjuk. Låt svalna lite och avnjut med färskriven parmesan och ett nybakt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Prima 4 mars 2008

    Låter absolut som en soppa i min smak... är sopptokig : ) Ska testas inom kort hoppas jag...

    Strikt 24 september 2012

    Tyvärr gillade mina barn den inte.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben