Minestrone med vita bönor

Serverar: 4 portioner

Minestrone betyder soppa på italienska - och det här är verkligen soppornas soppa, i all sin enkelhet. Godast blir den att göra den på färska tomater, men en burk krossade tomater går också bra. Vill man så går det fint att mixa den slät innan pastan hälls i.

Ingredienser

  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 morot, finhackad
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 knippe persilja
  • 1 burk vita bönor i tomatsås, á 400 g
  • 2 dl sopp-pasta, t ex Filini eller vanlig spaghetti i små bitar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, morot och tomater tillsammans med timjan på medelvärme i några minuter. Rör om under tiden. Tillsätt vatten och buljongtärningar och låt koka i 15 minuter.
    2. Hacka persiljan. Häll i bönor, pasta och persilja och låt puttra tills pastan är färdigkokt. Smaka av med salt och peppar. Späd med lite mer vatten om soppan är för tjock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben