Minestronesoppa

Serverar: 4 portioner

Här är en variant av minestronesoppa. Minestrone betyder jättesoppa men jag har anpassat receptet till att räcka till ca 4 personer. Jag tillhör dem som ofta får lite kvar i pastapåsarna och när jag får platsbrist tar jag till denna soppa och lägger ner olika pastasorter.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 300 g blandfärs
  • 400 g krossade tomater (= 1 burk)
  • 7½ dl hönsbuljong
  • 2 lagerblad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Basilika
  • Oregano
  • 3 dl pasta
  • Margarin eller olivolja att steka i
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Skala och skiva morötterna, löken och vitlöken Kärna ur och dela paprikan i mindre bitar.
    3. Stek grönsakerna tillsammans med köttfärsen. Tillsätt krossade tomater, hönsbuljong och lagerblad. Koka under lock tills grönsakerna känns lagom mjuka.
    4. Tillsätt den kokta pastan, rör om och smaka av med kryddorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    seregantpepper 27 augusti 2011

    Tack. Supergott! Behövde lite nya sopprecept då min yngste fullkomligen älskar soppor. Och det är ju så enkelt!

    christincarlsson 5 januari 2012

    Jätte god tyckte alla utom mannen som inte tycker att soppa e mat :S

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben