Mini banan-choklad cookies

Serverar: 70-75 portioner

Dessa kakor är inte nyttigare än det amerikanska originalet alls. Bara mindre och med hälften så mycket smör eftersom jag istället valt att smaksätta med banan och kaffe

Ingredienser

  • 100 g mogen banan
  • 1 dl rårörsocker
  • 4 dl farinsocker
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl siktad dinkel
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kaffepulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 6 dl havregryn
  • 300 g grovt bruten mörk choklad 72%
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Grovhacka all choklad och ställ åt sidan.
    2. Vispa i en bunke, med elvisp, banan, rårörsocker, farin, smör och ägg till en jämn smet. Tillsätt havregrynen i smeten lite i taget.
    3. Blanda i en annan bunke mjölet med bikarbonat, salt och eventuellt kaffe om du även vill ha kaffesmak. Tillsätt sedan den torra blandningen till banansmeten och vispa på låg hastighet med elvispen till en väl blandad massa. Till sist tillsätts den grovt hackade chokladen. Vänd runt. Forma små klickar med hjälp av ett teskedsmått för att få lagom små kakor. Använd en vanlig tesked för att få ur massan ner på bakplåtspapperklädd plåt. Tryck och forma till klickarna lätt med blöta fingrar.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 6 minuter. Låt svalna på plåtar innan servering. Går utmärkt att frysa

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben