Mini-Madeleine med delikatesskapris

Serverar: 30 portioner

Madeleine kakan har franskt ursprung och gräddas traditionellt i så kallade mandelformar, i detta receptet används småbröds formar.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1½ dl vetemjöl
  • Ca 40 delikatesskapris
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och strösocker pösigt, gärna med elvisp.
    2. Tillsätt salt och vetemjöl och till sist det smälta smöret. Rör till en jämn smet. Låt smeten stå kallt ca 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Fördela smeten i formarna. Lägg en eller två kapris i varje, beroende på storlek. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben