Supergod potatissallad (kall) med bla fetaost, kapris, spenat

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 30 minuter

Detta recept har jag fått av min mamma, som i sin tur har fått av en väninna osv, så jag vet inte vart det kommer ifrån. Men gott är det! :-)

Ingredienser

  • Potatissallad
  • 1 ½ kg kokt potatis
  • 250 g färsk knipplök
  • 150 g färsk spenat
  • 125 g sockerärtor
  • 450 g bulgarisk fetaost (50-60 %)
  • Färsk basilika
  • Stora delikatesskapris
  • Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl neutral olja
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 2 msk grädde
  • Instruktioner

    1. Vispa samman alla ingredienser (som måste vara rumstempererade) till dressingen, men börja med senapen.
    2. Skiva potatis och varva med tunt skivad lök, rensad spenat, halverade sockerärtor, tärnad fetaost och basilikablad.
    3. Häll över dressingen så att den fördelar sig jämnt över salladen. Dekorera med kapris och basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben