Matjesills Pannacotta

Serverar: 6 portioner

Tid: 3 timmar

Gott till förrätt eller på buffén.

Ingredienser

  • 200 g matjesillfilé (1 burk)
  • 1 msk matjesspad
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk finhackad gul lök
  • 2 msk hackad dill + till garnering
  • Lime
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Delikatesskapris
  • Instruktioner

    Häll och och hacka sillen fint. Spara 1 msk av matjesillsspadet. Lägg gelatiet i kallt vatten tills det mjuknat ca 5 minuter. Krama ur och smält i en kastrull (vakta noga) Häll på grädde i en tunn ståle under omrörning tillsätt yoghurt, sillspad, lök, dill och sill bitar. Smaka av med lime, salt och peppar. Låt stelna i kylen minst 2-3 timmar. Garnera med kapris & dillvippa vid servering.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (1)

    annikahedkvist 22 maj 2015

    Supergott, lätt att göra i förväg till fest. En favorit.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben