Blandad potatissallad

Serverar: 10 portioner

En stor potatissallad med många ingredienser fick bli stommen på vår buffé. Den mycket bekväme köper kanske till och med färdigkokt potatis och blandar allt kallt.

Ingredienser

  • 1,25 kg potatis
  • 0,5 rödlök, tunt skivad
  • 200 g sockerärter, frysta
  • 1 äpple, tunna klyftor
  • 2 paprika, strimlade
  • 0,4 purjolök, sköljd finstrimlad
  • 1 morot, skalad och skuren i tunna, sneda skivor
  • 0,5 isbergssallad, huvud, strimlad
  • 1 romansallad, stånd, strimlad
  • 1 dl delikatesskapris
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 0,5 dl dill, hackad
  • Dressing
  • 1 dl vatten
  • 0,25 st buljontärning
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 msk vinäger
  • 0,5 msk italiensk salladskrydda
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 0,5 msk flingsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen och skär under tiden alla grönsakerna.
    2. Dressing: Koka upp vatten + buljongtärning, låt svalna och blanda med resten av dressingingredienserna.
    3. Skär den varma potatisen i tärningar och lägg den i en stor serveringsskål. Häll över dressingen och låt kallna.
    4. Blanda ner övriga ingredienser och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 3 juni 2012

    Mycket gott. Fick höfta rejält, eftersom vi bara var två som åt. Den kommer helt klart att finnas på midsommarbordet till sillen. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    Relaterade Artiklar

    Färskpotatisen är här!
    De första färskpotatisarna är verkligen värda sin vikt i guld. Kokt...

    Potatis - möjligheternas rotfrukt
    Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...

    Enkel sommarmat
    Under sommaren kommer vi att skriva om enkel sommarmat på olika sätt....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben