Minibaguetter med vitlök och oliver

Goda bullar att servera till t.ex soppor, buffébordet...grillbuffé... Givetvis kan du utesluta vitlöken.

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 5 dl vatten, fingervarmt
  • ½ dl olja
  • ½ dl brödsirap
  • 2 tsk salt
  • 25 skivade gröna oliver
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 16 dl ljust lantbrödsmjöl
  • Garnering
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och lös den i fingervarmt vatten, 37 grader. Häll i olja, brödsirap, salt, de skivade oliverna och vitlök. Tillsätt mjölet lite i taget tills degen släppt bunken.
    2. Låt jäsa övertäckt i bunken i 30 minuter.
    3. Tag upp på bakbordet och knåda igenom. Dela degen i 2 delar. Rulla ut varje del till en längd som delas i 14 bitar. Rulla till 10 cm långa, smala längder och lägg dem på en plåt .
    4. Jäs dem i ytterligare 30 minuter, under bakduk.
    5. Värm under tiden ugnen till 225 grader.
    6. Strö riven ost över bullarna. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills bullarna blivit gyllenbruna.
    7. Pensla med vatten och låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben