Minibiffar med ostflarn

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Liten färsbiff med vitlökssmör och parmesanostflarn.

Ingredienser

  • 300 g nötfärs
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Matfett till stekning
  • 4 stora tomatskivor
  • 4 stora rödlöksskivor
  • Vitlökssmör
  • 4 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ett par droppar citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Ostflarn
  • 100 g färskriven parmesanost
  • Servering
  • 4 äggulor
  • Instruktioner

    Rör matfettet mjukt till vitlökssmöret. Smaksätt med pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar. Ställ vitlökssmöret svalt så det stelnar. Lägg den rivna osten som små kakor, ca 8 cm i diameter, på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 250 graders ugnsvärme tills osten har smält och flarnen blivit spröda, 5-6 minuter. Låt svalna på bakplåten. Blanda färsen med salt och peppar och tillsätt grädden lite i taget till en slät färs. Forma färsen till fyra små pannbiffar och stek dem i matfett ett par minuter på varje sida. Lägg en tomatskiva och en lökskiva ovanpå varandra och lägg en biff ovanpå. Klicka på lite vitlökssmör och servera genast med ett ostflarn och en äggula.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben