Matig, kalorisnål laxsoppa med knapriga ostflarn av parmesanost.
390 kalorier per portion
Ingredienser
3-4 potatisar
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
½ msk olja
½ g saffran
1 liter fiskbuljong (fond eller tärning + vatten)
1 dl vitt vin
½ dl grädde
1 msk pressad saft av citron
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
400 g laxfilé utan skinn och ben
1 fänkål
1 msk maizenaredning för ljusa såser
Flarn
2 dl färskriven parmesanost
Instruktioner
- Skala och skär potatis, lök och vitlök i bitar. Fräs det i oljan i en gryta, stor nog för soppkok. Tillsätt saffran och låt fräsa med en kort stund. Häll på buljongen och låt koka under lock ca 10 minuter.
Mixa soppan slät med mixerstav. Tillsätt vin och grädde och smaka av soppan med citronsaft, kajennpeppar och salt.
- Skär laxen i små kuber, ca 1x1 cm. Skölj, ansa och strimla fänkålen tunt. Lägg lax och fänkål i soppan och låt koka under lock 4-5 minuter. Rör i maizenaredningen och låt koka ytterligare 1 minut.
- Lägg osten i små högar på en bakpappersklädd plåt. Grädda ostflarnen mitt i ugnen i 250 grader 3-4 minuter. Lossa flarnen försiktigt och låt dem kallna plant.
- Servera soppan med ostflarnen till.
Liknande recept
Kommentarer (0)