Laxsoppa

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott. Servera med en bit bröd.

Ingredienser

  • 400 g laxfilé i bitar
  • 5 dl fiskbuljong (vatten + buljong)
  • 2 dl vitt vin
  • 1 stor fänkål, i tunna skivor
  • 4-6 små färska lökar
  • 2 morötter, slantade
  • 2 selleristjälkar, i tunna skivor
  • 3-4 dl creme fraiche
  • ½ liter repad spenat
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljong och vin i en vid gryta. Lägg i potatis, fänkål, lök, morot och selleri. Sjud tills grönsakerna mjuknat. Ta upp med hålslev och varmhåll. Vispa ner creme fraiche och sjud i 4-5 minuter.
    2. Smaka av med salt och peppar. Lägg i spenaten och de kokta grönsakerna. Koka upp och lägg i fiskbitarna. Sjud sakta i 4-5 minuter. Fördela i djupa tallrikar. Servera med gott bröd.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben