Laxsoppa

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 1/2 medelstor morot
  • 150 g zucchini
  • 8 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin (kan uteslutas)
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 lagerblad
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 knippa dill
  • Instruktioner

    Skär laxen i kuber och ställ svalt. Strimla moroten och zucchinin. Koka upp vatten, vin, buljongtärningar och kryddor. Sjud under lock i 15 minuter. Fiska upp lagerbladet. Tillsätt moroten och fortsätt småkoka i 5 minuter. Tillsätt zucchini och lax och sjud i ytterligare 2 minuter eller tills laxen är genomkokt. Ta grytan från värmen och blanda i grädden. Rör i hackad dill och smaka av med salt och peppar.Servera soppan genast med ett gott ljust bröd.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben