Laxsoppa

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel soppa utan större ansträngning

Ingredienser

  • 2 laxfiléer
  • 1 liten fänkål
  • 2 morötter
  • 1 lök
  • 1 glas vitt vin (gärna med lite högre fruktsyra, passar bra till fet lax)
  • ½ dl grädde
  • 3 dl vatten
  • 1 msk dijon senap
  • 2 st grönsaksbuljongstärningar
  • 1 msk hummerfond (valfritt, går lika bra utan)
  • Instruktioner

    1. Laxfiléerna kan man tärna i kuber och lägga i medan soppan kokar men jag stekte dem i förväg så att det går fortare.
    2. Skär lök, fänkål och morötter i smala strimlor. Stek allt i matfett tills de mjuknar.
    3. Häll i vinet och låt koka en stund tills alkoholen försvinner. Häll i vattnet och i med grönsaksbuljongen och eventuellt i med hummerfond. Låt det stå och puttra en liten stund innan du häller i grädden och rör i senapen.
    4. Eftersom jag stekte laxen innan så tillsätter jag dem på slutet annars lägger du i dem efter du tillsatt vattnet så att de hinner koka klart. Strö i lite dill och servera!
    5. Det går bra att servera denna rätt som gryta, red den till en lite tjockare konsistens och servera med ris eller potatis!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    farmoringer 7 september 2010

    Jag tackar för ett gott recept....Jättegott var det. Du hade inte med i ingridienslistan nån lök men i beskrivningen skulle man strimla löken. Sen kan jag väl tycka att receptet inte var för fyra personer, lite väl lite för det. men kanske det är en förrättssoppa? Men som sagt. Kombinationerna smakade jättebra. Så en 4 med guldkant från mig..

    jammin 8 september 2010

    Åh va kul att du gillade den! Ah, tack ska ändra det med löken =) Portionerna brukar räcka rätt bra, men vi brukar ha ganska mkt saker till som bröd etc då blir det lite fylligare... Det går ju bra att spä i mer vätska så blir det mer =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben