Minipizzor

Ett suveränt sätt att snabbt få ihop minipizzor.

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 25 g (1/2 pkt) jäst
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 msk Risenta psylliumhusk
  • 1/2 dl kvarg
  • 1 msk rapsolja
  • 1 nypa salt
  • 1 dl Risenta bovetemjöl
  • 2 1/2 dl Risenta rismjöl
  • Gör så här
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken fingervarm (37°C). 2. Lös upp jäst i mjölken. 3. Tillsätt psylliumfröskal. 4. Låt svälla i 5 min. 5. Blanda kvarg, salt och mjöl, lite åt gången. 6. Tillsätt olja, blanda ihop till en jämn deg. 7. Låt degen jäsa i 30 min. 8. Baka ut i önskad storlek. 9. Bred på tomatsås och valfri topping. 10. Grädda ca 10-15 min i 250°C.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Sportlovsmat
    Äntligen är det sportlovsdax! En del har förmånen att åka på vintersem...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben