Minipizzor med getost

Serverar: 20 portioner

God liten pizza, perfekt på ett buffébord eller som mellanmål.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 6 dl vetemjöl, knappt
  • 1 dl färdig tomatsås
  • 2 dl riven ost
  • 150 g getost
  • 1 bunt ruccolasallad
  • 150 g cocktailtomater, delade
  • 80-160 g parmaskinka
  • 10 svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Smula jäst i en bunke och rör ut i ljummet vatten, 37 grader. Tillsätt olja, salt och vetemjöl. Låt jäsa i 30 minuter. Dela degen i 20 bitar. Kavla ut pizzor på bakpappersklädd plåt.
    2. Bred på 1 dl färdig tomatsås och strö över riven ost. Grädda i övre delen av ugnen i 250 grader, ca 8 minuter. Fördela getost i bitar, ruccolasallad, cocktailtomater, parmaskinka och svarta oliver över pizzorna. Fäst ev med tandpetare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben